+15° - +33°
Nincs front

Humánmeteorológia® - Orvosmeteorológia

A rovat tartalmi partnere a Meteo Klinika
Humanmeterológia szolgaltatója

Ma, július 24., szombat

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+15, +20 °C

Maximum:
+28, +33 °C

UV sugárzás: erős

Szél: élénk D

12-15
Napsütéses
órák száma
Hazánkban szombaton délelőtt alig lesz felhő az égen, csapadék nem várható. Délután napos idő lesz, csapadék nem valószínű. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 15, 20 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 28, 33 fok között alakul. Késő este 21, 27 fok lesz. Szombaton frontmentes idő lesz, hőhullám kezdődik. Egyre többen küzdhetnek alvászavarokkal, az arra hajlamosak pedig keringési és vérnyomáspanaszokat tapasztalhatnak. Növekszik a migrénhajlam. A tűző napon fennáll a napszúrás veszélye. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: Extrém UV-sugárzás

Holnap, július 25., vasárnap

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+16, +21 °C

Maximum:
+30, +35 °C

UV sugárzás: erős

Szél: élénk DNY

9-12
Napsütéses
órák száma
Hazánkban vasárnap délelőtt általában napos idő lesz, de gomolyfelhők is megjelennek az égen. A Dunántúlon előfodulhat zápor, zivatar. Délután tovább növekednek a gomolyfelhők, ezekből elszórtan számíthatunk helyi záporra, zivatarra. A szél napközben élénk délnyugati lesz. Hajnalban 16, 21 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 30, 35 fok között alakul. Késő este 21, 28 fok lesz. Vasárnap nem érkezik front. A hőség veszi igénybe a szerevezetet, fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye. Emellett egyre fülledtebbé válik a levegő, többen légszomjat és rosszullétet tapasztalhatnak. Zivatarokban romolhat az asztmások állapota. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: Extrém UV-sugárzás

Holnapután, július 26., hétfő

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+17, +22 °C

Maximum:
+32, +37 °C

Szél: erős DNY

11-12
Napsütéses
órák száma
Délelőtt a napsütést gomolyfelhők is zavarhatják, de számottevő csapadék nem várható. Délután tovább növekednek a gomolyfelhők, helyi zápor, zivatar kialakulására is van esély. A szél napközben eros délnyugati lesz. Hajnalban 17, 22 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 32, 37 fok között alakul.

Kapcsolódó cikkek

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag