Humánmeteorológia® - Orvosmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Ma, november 30., hétfő

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
-8, -3 °C

Maximum:
-1, +4 °C

UV sugárzás: gyenge

Szél: mérsékelt ÉNY

2-6
Napsütéses
órák száma
Hazánkban hétfon délelőtt változóan, helyenként erősebben felhős lesz az ég, csapadék nem várható. Délután napos és felhős időszakok is lesznek, csapadékra nem kell készülni. A szél napközben mérsékelt északnyugati lesz. Hajnalban -8, -3 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke -1, 4 fok között alakul. Késő este -5, 0 fok lesz. Hétfőn markáns fronthatás nem terheli a szervezetet, de az arra hajlamosak körében kopásos ízületi panaszok jelentkezhetnek, illetve napközben is nagy lesz a megfázásveszély. A napsütéses időszakokat érdemes kihasználni, a napfény jótékonyan hat a hangulatra és a közérzetre, szerencsére a levegő is tiszta. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, kissé növekszik. A légnyomás emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: Légnyomás emelkedés

Holnap, december 1., kedd

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
-8, -3 °C

Maximum:
0, +5 °C

UV sugárzás: gyenge

Szél: élénk DK

1-4
Napsütéses
órák száma
Hazánkban kedden délelőtt erősen felhős lesz az ég, csak északkeleten lehet szakadozottabb a felhőzet. A zúzmarás köd helyenként tartósan megmarad. A rétegfelhőzetből hószállingózás előfordulhat. Délután nagyrészt erősen felhős lesz az ég, a Tiszántúlon van esély arra, hogy hosszabb időre kisüt a nap. A tartósan felhős, párás tájakon szállingózhat a hó. A szél napközben élénk délkeleti lesz. Hajnalban -8, -3 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 0, 5 fok között alakul. Késő este -6, -1 fok lesz. Kedden nem érkezik front. A reggel ködös és hideg időben fokozódnak a kopásos eredetű ízületi panaszok, emellett görcsös fejfájás és hasigörcsök is felléphetnek. A megfázásveszély nagy, réteges és vastag öltözet nélkül nem javasolt a szabad levegőn tartózkodni. A közlekedést deres, fagyos útszakaszok nehezítik, nagy a balesetveszély. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Holnapután, december 2., szerda

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
-8, -3 °C

Maximum:
-1, +4 °C

Szél: mérsékelt ÉK

1-5
Napsütéses
órák száma
Délelőtt változóan felhős lesz az ég, a nyugaton tájakon lesz a legtöbb felhő az égen. Hószállingózás a felhős területeken kialakulhat. Délután a gyengén felhős és borult területek egyaránt jelen lesznek, délnyugat felől egyre többfelé várható havazás. A szél napközben mérsékelt északkeleti lesz. Hajnalban -8, -3 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke -1, 4 fok között alakul.

Kapcsolódó cikkek

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag