+12° - +27°
Nincs front

Humánmeteorológia® - Orvosmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Ma, szeptember 24., csütörtök

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+12, +17 °C

Maximum:
+22, +27 °C

UV sugárzás: közepes

Szél: mérsékelt NY

7-10
Napsütéses
órák száma
Hazánkban csütörtökön délelőtt napos időben melegszik a levegő, csak elvétve lehet egy-egy jelentéktelen zápor. Délután a napsütést több-kevesebb gomolyfelhő is zavarhatja, de ezekből említést érdemlő csapadék nem valószínű. A szél napközben mérsékelt nyugati lesz. Hajnalban 12, 17 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul. Késő este 16, 22 fok lesz. Csütörtökön frontmentes marad az idő, de a melegre érzékenyek közül többen fejfájást, migrént, illetve alvászavarokat tapasztalhatnak. Napközben fáradékonyság, tompaság jelentkezhet, csökken a fizikai és a szellemi munkavégző-képesség is. Ezt ellensúlyozza a sok napsütés, aminek hatására javul a hangulat és a közérzet, a szabadtéri programoknak kedveznek a körülmények. Az érzett hőmérséklet a kellemes tartományban alakul. A légszennyezettség közepes, alig változik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: Magas pollenkoncentráció

Holnap, szeptember 25., péntek

Fronthatás:
Hidegfront

Minimum:
+13, +18 °C

Maximum:
+18, +28 °C

UV sugárzás: gyenge, közepes

Szél: erős ÉNY

0-2
Napsütéses
órák száma
Hazánkban pénteken délelőtt tovább növekszik, vastagszik a feljőzet, nyugaton egyre többfelé elered az eső, zápor. Délután erősen felhős, borult lesz az ég, sokfelé számíthatunk esőre, záporra, helyenként zivatarra. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 13, 18 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 18, 28 fok között alakul. Késő este 9, 20 fok lesz. Pénteken hidegfronti hatás érvényesül. Az arra érzékenyek körében sokaknál jelentkezhet fejfájás, fokozódik a görcshajlam, a markáns változás pedig az egészséges szervezetet is megviseli. A szívbetegek különösen veszélyeztettek, a fülledt időben pedig rosszullét, légszomj is jelentkezhet. A keringési betegségekkel küzdők állapota is romolhat. Zivatarokban az asztmatikus tünetek felerősödésére lehet számítani. A szabadban csökken a hőérzet, romlik a komfortérzet. A légszennyezettség közepes, alig változik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás erősen süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: Magas pollenkoncentráció

Holnapután, szeptember 26., szombat

Fronthatás:
Hidegfront

Minimum:
+9, +14 °C

Maximum:
+11, +16 °C

Szél: viharos ÉNY

2-5
Napsütéses
órák száma
Túlnyomóan erősen felhős, borult lesz az ég, de időnként némi időre étmenetileg kisüthet a nap. Szórványosan várható eső, zápor. A szél napközben viharos északnyugati lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 11, 16 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: Eső

Kapcsolódó cikkek

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag