Humánmeteorológia® - Orvosmeteorológia

A rovat tartalmi partnere a Meteo Klinika
Humanmeterológia szolgaltatója

Ma, október 24., vasárnap

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
-4, +5 °C

Maximum:
+10, +15 °C

UV sugárzás: gyenge

Szél: mérsékelt DK

8-10
Napsütéses
órák száma
Hazánkban vasárnap délelőtt a ködfoltok feloszlanak, sok napsütésre készülhetünk. Csapadék nem lesz. Délután a többórás napsütést csak kevés felhő zavarja, csapadékra nem kell készülni. A szél napközben mérsékelt délkeleti lesz. Hajnalban -4, 5 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 10, 15 fok között alakul. Késő este 4, 9 fok lesz. Vasárnap nem érkezik front. A hideg reggelen felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi bántalmakkal élők panaszai, ekkor nagy lesz a megfázásveszély is. Az arra hajlamosak enyhébb vérnyomás-ingadozást tapasztalhatnak. A napsütés javítja a hangulatot és a közérzetet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Holnap, október 25., hétfő

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
-5, +4 °C

Maximum:
+10, +15 °C

UV sugárzás: gyenge

Szél: élénk D

8-10
Napsütéses
órák száma
Hazánkban hétfon délelőtt a ködfoltok feloszlanak, csak kevés felhő lesz az égen. Csapadék nem várható. Délután napos, száraz, de kissé hűvös időre készülhetünk. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban -5, 4 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 10, 15 fok között alakul. Késő este 4, 9 fok lesz. Hétfőn folytatódik a frontmentes időszak. Az ízületeseknél tartós végtagfájdalmak jelentkezhetnek. A napsütés jó hatással van a szervezetünkre, de a fokozottan érzékenyek tapasztalhatnak fáradékonyságot és enyhébb koncentrálási panaszokat. Estétől keringési zavaok léphetnek fel az arra hajlamosaknál. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Holnapután, október 26., kedd

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
-4, +1 °C

Maximum:
+9, +14 °C

Szél: élénk DK

5-10
Napsütéses
órák száma
A ködfoltok helyenként csak lassan oszlanak fel, emellett gomolyfelhők is lesznek az égen. csapadék nem valószínű. A szél napközben élénk délkeleti lesz. Hajnalban -4, 1 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 9, 14 fok között alakul.

Kapcsolódó cikkek

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag