A világ legjobbjai között a Semmelweis Egyetem

Bekerült a világ száz legjobb felsőoktatási intézménye közé kardiológiai szakterületen a Semmelweis Egyetem az amerikai US News Best Global Universities 2021-es világrangsorában.

Hatalmas előrelépést jelenthet az érgyógyászatban egy, a Semmelweis Egyetem kutatói által kifejlesztett technológia. Részletek itt.

Több szakterületi listán is javított korábbi pozícióján a Semmelweis Egyetem az idei világrangsorban - írja közleményében az intézmény. Összesen nyolc orvos- és egészségtudományi szakma tekintetében került fel a rangsorra, mindegyik területen megelőzve a többi hazai intézményt. A legjobb helyezést idén is a "Kardiológia és kardiovaszkuláris rendszer" szakterületi rangsorban érte el az egyetem, ahol huszonöt helyet javított, és a világ 87. legjobb felsőoktatási intézménye lett ezen a területen.

A kardiológia területén a világ száz legjobb egyeteme közé került a Semmelweis Egyetem

A kardiológia területén a világ száz legjobb egyeteme közé került a Semmelweis Egyetem.

Fotó: Getty Images

Az egyes indikátorok elemzéséből látható, hogy ezen a szakterületen kiemelkedő az egyetemi közlemények nemzetközi szintű idézettsége, ebből a szempontból a 17. helyet érte el a Semmelweis Egyetem. Az erre vonatkozó mutató azt vizsgálta, hogy az egyetemhez köthető összes, ezen a területen megjelent tudományos közlemény mekkora része tartozik a világ legtöbbet idézett publikációinak felső egy százalékába.

A korábbi helyezéshez képest előre lépett a Semmelweis Egyetem a Klinikai orvostudomány (200. hely), az Onkológia (217. hely), a Biológia és biokémia (321. hely) szakterületi rangsorokban is. A 2021-ben a listán újként megjelent Endokrinológia és metabolizmus területen a 155., Sejtbiológiában a 202., Ideg- és viselkedéstudományban a 306. , míg Molekuláris biológia és genetika szakterületen a 345. a magyar felsőoktatási intézmény.


A rangsor készítői 13 indikátor alapján hasonlították össze az egyetemeket, ezek többsége az objektíven mérhető tudományos teljesítménnyel van összefüggésben (például publikációk száma és aránya, idézettség, nemzetközi együttműködések stb.), míg két indikátor úgynevezett reputációs felmérésen alapul. A rangsorban több mint 80 ország közel 1500 felsőoktatási intézménye szerepel.

Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső