+15° - +34°
Nincs front

Tényleg létszámstop van a mentőknél?

HáziPatika

Az Átlátszó értesülései szerint június 21-től létszámstopot vezetett be az Emmi a tárcához tartozó számos közintézménynél, köztük a mentőknél, a múzeumoknál és a színházaknál. Azóta a minisztérium is megszólalt az ügyben.

Tényleg létszámstopot vezettek be a mentőknél?

A lap úgy tudja, a döntésről levelet is kaptak az érintettek. Mint írják, június 20-i létszámadatokat kért egy nappal későbbi e-mailjében tucatnyi közintézménytől az Emberi Erőforrások Minisztériuma személyügyi főosztályvezetője.

Tényleg létszámstop van a mentőknél, mentőautó, életmentés, kórház
Tényleg létszámstop van a mentőknél, amikor nincs is elég mentős?

A levél így szól: "Tájékoztatom, hogy 2018. június 21. napjával létszámstop kerül elrendelésre, ennek megfelelően 2018. június 21. napját követően új, foglalkoztatásra irányuló jogviszony nem létesíthető a létszámstop feloldásáig. A tilalom kiterjed a már folyamatban lévő ügyekre is."

Úgy tudni, a címzettek között többek között szerepelt az Oktatási Hivatal, az Országos Mentőszolgálat, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ, múzeumok, például a Ludwig Múzeum és a Szépművészeti Múzeum, színházak, így az Opera és az Operett, az Országos Széchényi Könyvtár vagy a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért."

A mentőknél is komoly munkaerőhiány van

A Napi.hu szerint a létszámstop elrendelése azért is érdekes, mert az Országos Mentőszolgálat honlapján jelenleg is szinte minden megyében keresnek mentőápolót, mentőtisztet, mentőorvost és gépkocsivezetőt is. Hogy pontosan hány szakemberük hiányzik, arról nincs pontos adat, mert az erről szóló információ nem található meg a szervezet honlapján - írják.

Az Átlátszó megkereste a minisztériumot, hogy erősítsék meg, pontos-e az értesülésük. Ha igen, akkor pedig árulják el, a stop csak az Emmi-intézményekre vonatkozik, vagy minden kormányzati fenntartású intézményre. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma végül hétfőn arról tájékoztatta az MTI-t, hogy nincs létszámstop az Országos Mentőszolgálatnál.


A tárca tudatta, hogy a kormány döntése értelmében a létszámstop kizárólag a kormányhivatali jogállású szerveknél, központi hivataloknál, valamint a fővárosi és megyei kormányhivataloknál lépett érvénybe. Az intézkedés célja a bürokrácia növekedésének megakadályozása, egyben a hatékony és olcsó állam megteremtése. Ezt szolgálta a kormány- és járási hivatalok kialakítása, a háttérintézmények körének felülvizsgálata is - közölte a minisztérium.

Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső