+15° - +34°
Nincs front

Patkányok futkosnak egy budapesti kórházban

Tetvekkel, rovarokkal és patkányokkal osztják meg mindennapjaikat a Merényi Gusztáv Kórház dolgozói egy névtelenségét kérő munkatársuk nyilatkozata alapján.

Visszataszító állapotok uralkodnak a Merényi Gusztáv Kórházban az egyik dolgozó szerint, aki az RTL Klubnak számolt be a fővárosban működő intézmény mindennapjairól. Az Index idézte az egyik dolgozó szavait is, aki szerint a kórházban "minden éjszaka kukucskálnak ki a patkányok, az egerek meg szaladgálnak".

Kiirthatatlan a patkány Budapestről

Az elmúlt években tapasztalt enyhe téli idő, az illegális szemétlerakások és a felpörgő építőipar is hozzájárult, hogy megnőtt a patkányok száma Budapesten. A kártevőből a hetvenes években még kétmillió élt a fővárosban, a rendszeres irtásoknak köszönhetően viszont már a töredékére csökkent a számuk. Utánpótlás mindig érkezik belőlük, nyáluk és vizeletük pedig súlyos betegségeket terjeszthet. Alábbi cikkünkben szakértőkkel beszélgettünk a témáról.


Névtelenül nyilatkozva elmondták: hónapok óta patkányok vannak az álmennyezetben a gerontológián: az étkezőben az álmennyezet leszakadt, és egy állat az egyik ápoló elé pottyant. Az osztályon furcsa szag terjed, és tele van minden patkányvizelettel, a vezetőség pedig bár tud a problémáról, nem tesz semmit. A patkányok és egerek mellett tetvek és más rovarok is állandó vendégek az intézményben.

A Kerényi kórház dolgozói szerint egyes osztályok bűzlenek a patkányvizelettől
A Kerényi kórház dolgozói szerint egyes osztályok bűzlenek a patkányvizelettől

Elrendelték a rágcsálóirtást

Az RTL Klub munkatársai az Emberi Erőforrások Minisztériumához fordult az ügyben. Végül az Állami Egészségügyi Ellátó Központ küldte meg a választ kérdéseikre. Ebben arról írtak, hogy szombaton "a szolgálatot teljesítő ápoló egy kisméretű állatot észlelt", azt azonban tagadták, hogy az álmennyezet leszakadt volna. Ez utóbbi kapcsán fotókat is csatoltak a levélhez, melyeken látszik, hogy valóban nem szakadt le - ellenben megrongálódott és lyukas. A közlemény szerint elrendelték a rágcsálóirtást az épületben.


Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső