Ők lettek az év COVID-dolgozói

HáziPatika

Összesen hétezer szavazat érkezett azokra az egészségügyi dolgozókra, akik országszerte kiemelkedő munkát végeznek a COVID-ellátásban. A Duna Bonum Alapítvány által felajánlott 100 millió forintos pénzbeli elismerést a legtöbb szavazatot kapott 95 kórházi dolgozó között osztja szét a Magyar Kórházszövetség.

A "Fogjunk össze az egészségügyben dolgozókért és családjaikért" program keretében létrehozott "Év COVID dolgozója" díj célja, hogy megköszönje a kórházi dolgozóknak azt a többletmunkát, amelyet a koronavírus-járvány plusz teherként rótt rájuk, és amelyet immár több mint egy éve magas szakmai színvonalon és nagy odaadással végeznek.

Mi is segíthetjük az egészségügyi dolgozókat - részletek itt.

Február 22. és március 19. között nyílt online szavazáson három kategóriában lehetett voksolni a jelöltekre. Az eredmények alapján végül 33 orvos, 43 szakdolgozó (nővér, asszisztens, műtősnő, műtősfiú, beteghordó) és 19 nem betegágy mellett dolgozó, a kórházak működési hátterét biztosító szakember (pénzügyi munkatárs, munkaügyes, informatikai szakember, takarító, karbantartó) részesül a Duna Bonum Alapítvány által felajánlott pénzbeli elismerésben. A szavazatok alapján az "Év orvosa" dr. Muraközi Zsófia (Petz Aladár Megyei Oktató Kórház), az "Év szakdolgozója" Vadas Szilvia (Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet), az "Év nem betegágy melletti dolgozója" pedig Sabjánné Menyhárt Piroska (Szent Borbála Kórház) lett.

Magyar Kórházszövetség, az év COVID dolgozója, koronavírus, COVID-19
Kórházi dolgozók koronavírus-járvány alatti áldozatos munkáját díjazták. Fotó: Magyar Kórházszövetség

"Az egy éve tartó, és most ismét tomboló járvány kezelésében az egészségügyben dolgozók emberfeletti munkát végeznek. Orvosként, intézményvezetőként egyre erősödő összefogást látok a COVID-ellátásban. Ezzel a példaértékű csapatmunkával, valamint a lakosság felelős magatartásával, de mindenekelőtt az oltásra való jelentkezéssel le tudjuk győzni a vírust.
A fogjunkossze.hu kezdeményezést azért hoztuk létre, hogy minden olyan lehetőséget megkeressünk, amivel azokat a kollégáinkat segíthetjük, akik a betegellátás frontvonalában dolgoznak. Ez a 100 millió forint jelentős egyösszegű támogatás, és örömmel látom, hogy lesznek követők, akik szintén segíteni szeretnének az egészségügyben dolgozókon. Nagyon hálásak vagyunk nekik" - hangsúlyozta Ficzere Andrea, a "Fogjunk össze" kezdeményezés létrehozója, a Magyar Kórházszövetség elnöke. A rendhagyó díjátadóról készült összefoglaló videót alább tekintheti meg.


Csak akkor tudjuk a megfelelő számú személyzetet biztosítani, ha csökkenteni tudjuk a beáramló betegek számát. Ezért fontos a szabályok betartása és a leállás az országban - hívta fel a figyelmet dr. Ficzere Andrea, a Magyar Kórházszövetség elnöke. Erről a témáról ide kattintva olvashat részletesebben. 

Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső