Nagy változás a fővárosi és környéki kórházakban

HáziPatika

Átmenetileg felfüggesztették a belgyógyászati osztályokkal rendelkező kórházak területi ellátási kötelezettségét.

Már akkora a fővárosi és a Pest megyei kórházak belgyógyászatainak a leterheltsége, hogy az országos tiszti főorvos átmenetileg felfüggesztette az ilyen osztályokkal rendelkező kórházak területi ellátási kötelezettségét - írja a Népszava a birtokába került dokumentumra hivatkozva.

Március 2-től az intézkedés visszavonásáig mintegy 15 intézmény köteles fogadni a fővárosi és a Pest megyei belgyógyászati betegeket. Azt, hogy hol van hely a páciensnek, minden esetben a mentőszolgálatnak kell megtalálnia. Az utasítás elrendeli azt is, hogy az intézmények akkor sem utasíthatják el a saját területi betegeiket, ha már egyetlen üres ágyuk sem maradt.  

Nehéz helyzetben a magyar egészségügy

Mutatjuk, hány egészségügyi dolgozó nem írta alá az új munkaszerződését - részletek!

Miután a kórházak a COVID-betegek ellátásához a belgyógyászati osztályaikat alakították át, kevés hely maradt a nem azonnali ellátásra szorulóknak. A munkaszerződés-váltás tovább nehezítette a helyzetet, nőtt a szakemberhiány - korábbi cikkünkben mi is írtunk róla, hogy kórházi osztályok válhatnak működésképtelenné országszerte.


Falus Ferenc egykori tiszti főorvos a belgyógyászati területi ellátásra vonatkozó intézkedéssel kapcsolatban azt nyilatkozta a Népszavának, nem történik egyéb, mint amit napok óta tudunk. A helyhiány miatt összevissza küldözgetik a betegeket, mert vagy nincs hely, vagy nem az intézmény körzetéhez tartozó területen él az illető. Most ezt "hidalja át" a tiszti főorvos utasítása azzal, hogy felfüggesztette a területi ellátást - így a szakember. Szerinte "botrány, hogy a kormány a járvány legsúlyosabb heteiben szervezi át az egészségügyet" , és ennek a kormányzati lépésnek legalább annyi, ha nem több áldozata lehet, mint magának a COVID-nak.

Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső