Két beteget műtenek egy műtőben

HáziPatika

Az alacsony létszám és műtői kapacitás miatt a kórházi dolgozók egyre kreatívabb megoldásokra kényszerülnek a várólisták szinten tartása érdekében.

"Végignéztem az összes január hónapban publikált várólista-adatot 2016-tól a mai napig: az éves várólistán szereplő adatok alig-alig változtak, kivételt jelent 2016 januárja, amikor még 34 618-an vártak valamilyen beavatkozásra, míg az összes többi évben, ebben az időszakban stabilan 27-28 ezren szerepelnek a várólistán, mindössze pár száz fős eltéréssel. Tehát alapvetően a várólisták tartalma és számadatai az elmúlt években nem változtak, bárki bármit mondjon"  - írja Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő a 444.hu-n.

Az egészségügyben sokkal komolyabb problémák alakultak ki
Az egészségügyben sokkal komolyabb problémák alakultak ki (Fotó: 123rf)

Kunetz azonban úgy látja, hogy az egészségügyben sokkal komolyabb problémák alakultak ki. Például a sebészeti ellátások területén, ahol a szakértő szerint főképpen az altatóorvos-létszámhiány miatt egyre kreatívabb megoldásokra kényszerülnek a kórházak a várólisták szinten tartása érdekében.

Műtétek, melyekre sokat kell várni - részletek!

Kunetz nemrég levelet kapott egy aggódó kórházi dolgozótól, aki a többi között arról írt, hogy az alacsony dolgozói létszám és műtői kapacitás miatt gyakran előfordul, hogy ugyanabban a műtőben operálnak meg két beteget a halaszthatatlan műtéti indikáció miatt.  Ez a módszer azonban szakmai szempontból elfogadhatatlan: nemcsak veszélyeztetik vele a beteget, de alapvető orvosetikai határokat is átlépnek vele.

 A teljes cikket itt olvashatja el.


Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső