+13° - +31°
Nincs front

Készenlétit szerveznek a Szent Margitban

HáziPatika

Az orvoshiány és a nyári szabadságolások különösen nehéz helyzetet teremthetnek a kórházakban.

Miután nincs gasztroenterológus az óbudai Szent Margit Kórházban, a főigazgató augusztus 1-től készenléti ügyeletet rendelt el, hogy az akut gyomor- és bélvérzéses betegeket el tudják látni - írta az index.hu. Egy főigazgatói körlevél jutott a lap birtokába, mely szerint miután a kórházban nincs gasztroenterológiai szakorvos, augusztus 1-től új eljárásrendet vezetnek be a gasztrointesztinális vérző betegek ellátására. 

A magyar egészségügy legnagyobb rákfenéje - részletek!

A levél szerint a főigazgató irányításával készenléti ügyeletet szerveztek kórházi orvosok és külső, vállalkozó orvosok bevonásával, de mint a főigazgató írta, "az előttünk álló időszakban lehetnek olyan napok, amelyeken ilyen készenléti ügyelet nem biztosítható". A kórház vezetése ezért elrendelte, hogy ha egy betegnél akut gyomor- vagy bélvérzés gyanúja merül fel és a beteg szállítható állapotban van, át kell küldeni a Honvédkórházba.

készenlétet rendeltek a Szent Margit Kórházban
Készenlétet rendeltek a Szent Margit Kórházban. Fotó: iStock

Reagált a főigazgató

 A cikk megjelenését követően Badacsonyi Szabolcs, a kórház főigazgatója válaszolt az index.hu kérdéseire. Azt írta, bár nem feladatuk az akut gyomor- és bélvérzéses betegek felvétele és ellátása,  ennek ellenére évek óta szerveznek készenlétet az ilyen esetekre. Mint írta, a belső körlevél feladata nem más, mint pontosítani az egyes szervezeti egységek feladatait és iránymutatást adni a rezidenseknek és a szakorvos-jelölteknek akár vis maior helyzetekre is.


A főigazgató válasza szerint "a kórházban valóban csökkent átmenetileg a gasztroenterológus szakorvosok száma", ugyanakkor jelenleg is öt gasztroenterológiai szakvizsgával rendelkező szakorvos és három rezidens-szakorvosjelölt biztosítja a betegek ellátását.  Badacsonyi Szabolcs szerint az a kolléga, aki a belső körlevéllel a sajtóhoz fordult, félreértette vagy tudatosan félremagyarázta a főigazgatói utasítást. 

Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső