+13° - +34°
Nincs front
Kis kedvencek

Kiderült, hogy macskával vagy anélkül vonzóbb a férfi

HáziPatika

Vajon a férfiak nagyobb eséllyel találnak randipartnert, ha a róluk készült fotón kisállattal pózolnak? Nos, ha az a kisállat egy macska, akkor nem olyan biztos a siker. Legalábbis ez derült ki egy nemrégiben készült kutatásból.

Sok olyan belső tulajdonság létezik, amely vonzóvá tesz egy férfit, ilyen például az, ha kisállatot tart. Ebből ugyanis sejthető, hogy állatszerető, gondoskodó, törődő típus, és nem mellesleg képes felelősséget vállalni. Vizsgálatok is igazolták, hogy az állattartó férfiakat sármosabbnak találják a nők, és szívesebben randiznának velük, mint azokkal, akik nem osztják meg otthonukat valamilyen házi kedvenccel. Tény ugyanakkor, hogy a legtöbb esetben ezen állítás akkor bizonyult igaznak, ha az adott férfi egy kutyának a gazdija volt.

Vonzóbb, ha nincs macska az ölében

Ezen analógiát követve a kutatók kíváncsiak voltak, vajon egy macska is növelheti-e a férfi vonzerejét. Egy, az Animals című szaklap online változatában június 9-én publikált tanulmányból az derült ki, hogy a cica inkább hátrányt jelent ilyen téren - írja a Science Daily. A nők ugyanis kívánatosabbnak találták a férfiakat azon a fotón, amin nem pózoltak macskával, és mind rövid, mind hosszú távú kapcsolatot nagyobb eséllyel tudtak elképzelni velük.

Macskával nem olyan nyerő a férfi?
Macskával nem olyan nyerő a férfi? Fotó: Getty Images

A vizsgálat két részből állt, az egyik során 708, míg a másik során 680 résztvevőt teszteltek (az alanyok 18 és 24 év közötti, heteroszexuális amerikai nők voltak). A kutatók lefotóztak két, a húszas évei elején járó, kék gombos felsőt viselő férfit macskával és az állat nélkül is. A nőknek meg kellett nézniük az egyik férfiról készült mindkét képet, majd véleményt kellett alkotniuk a változatokról. Amikor az első csoport tagjai az első (Male 1) férfiról készült képpárt szemlélték, úgy ítélték meg, macska nélkül sokkal extrovertáltabbnak tűnik a férfi, macskával a karjában pedig nyitottabbnak, kellemesebbnek, neurotikusabbnak találták. A másik férfi (Male 2) ugyanilyen véleményeket kapott. Amikor egyedül pózolt, a nők több pontot adtak az extrovertáltságra és a lelkiismeretességre, míg a macska kedvesebbnek, nyitottabbnak mutatta őt a gyengébbik nem képviselői szerint.

A kutya a nyerő

Halott macskáját klónoztatta egy férfi

Fokhagymát, a brit rövid szőrű cicát gazdája egy közeli parkban temette el. A veszteséget azonban nem tudta feldolgozni, nem sokkal később ezért inkább kiásta kedvence testét, és egy új macskát klónoztatott belőle. Részletek itt.

Az első csoport tagjainak 30 százaléka mondta azt, hogy azzal a férfival randizna szívesebben, akinek az ölében nincs macska, szemben a cicapárti 19 százalékkal. A második csoportnál ugyanez az arány 23 és 19 százalék volt. Az alanyok fele mind a két csoport esetében macskával és anélkül is vonzónak találta a férfiakat. És bár mindkét csoport 19 százaléka macskásnak vallotta magát, az alanyok 48 százaléka egyértelműen kutyás volt. 24 százalékuk egyébként mindkét állatot egyformán szereti, míg 9 százalékuk egyikre sem szavazott.

A vizsgálatot végző szakemberek tanulmányukban kitértek arra is, hogy más kutatások korábban rávilágítottak: a kutyaszerető férfiakat maszkulinabbnak, függetlenebbnek vélik a nők. Ez azonban azzal jár együtt, hogy az erősebbik nem macskapárti képviselőit kevésbé látják férfiasnak, és kialakult egyfajta kulturális preferencia is a kutyás férfiak iránt a vizsgált nők között.


A kutatók szerint a jövőben érdemes lenne azt is analizálni, hogyan befolyásolja a nők randizási kedvét, ha a férfiak kutyával szerepelnek a fotókon. Az elemzés során választ lehetne keresni olyan specifikusabb kérdésekre is, mint hogy egyedül vagy kutyával tartják őket férfiasabbnak, és hogy milyen szerepet játszik az eb mérete, fajtája a nők döntésében.

További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

Humánmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Fronthatás:
Nincs front

Maximum:
+28, +34 °C
Minimum:
+13, +18 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt szinte felhő sem lesz az égen, gyorsan melegszik a levegő.

Egészséget befolyásoló hatások:
erős

Részletes adatok és előrejelzés

Tekintse meg az időjárási frontokat!Térképezze fel a pollen adatokat!

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag