+16° - +37°
Nincs front

Senki nem mer szólni, ha büdös a kolléga?

A 3M írószergyártó cég felmérése szerint az új-zélandi munkavállalóik közül több mint 1 600 nem mer szólni, ha munkatársa kellemetlen szagot áraszt magából - bezzeg név nélkül bátran megteszik.

A felmérés az irodai kommunikáció módszereivel foglalkozott, és felfedezte, hogy a legtöbben név nélkül szólítják meg munkatársaikat, főként, hogy dicsérjék őket. Egy kis százalék azonban beismerte, hogy szóltak már rá munkatársukra névtelenül amiatt, ha büdösnek érezték (7 százalék), vagy zavarta őket az illető szájszaga (3 százalék). 4 százalék vallott már ezzel a módszerrel szerelmet.

A cég szóvivője, Terry Roper elmondta, hogy a felmérésből kiderült, a sziget lakói gátlásosak. "Úgy tűnik, hogy bár a nemzet egészében véve igen magabiztos, ha szemtől szemben kell véleményt alkotni, ha kényesebb kérdést kell felhozni, gyakrabban elbizonytalanodnak" - mondta Roper.

A felmérés szerint még mindig jobban kedvelik a közvetlen beszélgetést, mint az e-mail-váltást. A dolgozók háromnegyede inkább személyesen intézi ügyeit, mindössze 11 százalék választotta az e-mailt. A válaszadók 43 százaléka már mondott olyasmit a munkatársának, amit később megbánt. Mr. Roper elmondása szerint meglepő módon 35 százalék vélte úgy, hogy az üzenő cetlire írt üzenet jogilag érvényes.

Hirdetés

Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Kapcsoldó és aktuális cikkek
Olvassa el aktuális cikkeinket
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

Bőrápolási kvíz

Mi ellen véd a bőrben termelődő melanin?

Tippek

A hidratáló krémeket fürdés után, a még nedves bőrbe masszírozzuk be, mert ilyenkor könnyebben felveszi a bőrápoló anyagokat.