+17° - +38°
Nincs front

Pszoriázistól szenved? Veszélyben vannak az ízületei!

Minden negyedik pszoriázisos betegnek diagnosztizálatlan arthritis psoriaticája van, azaz olyan ízületi gyulladása, mely szoros összefüggésben áll a bőrbetegséggel. Különösen azoknak kell figyelnie, akiknek a családjában van pszoriázisos beteg és - bár nem jelentkeznek a bőrtünetek - gyakran fájnak, duzzadtak az ízületeik.

Az amerikai Nemzeti Pszoriázis Alapítvány kutatási eredményei szerint a regisztrált betegek közel 22 százalékának rendszeresen fájnak az ízületei, vagy olyan jellegzetes tüneteik vannak, mint az ízületek felmelegedése és megdagadása. Azonban ezt ritkán diagnosztizálják és még ritkábban kezelik!

"Ha nem kezelik a pszoriázissal összefüggő ízületi gyulladást, akkor az ízületek lassan elsorvadnak. Ezeket a károsodásokat azonban meg lehetne előzni" - mondta dr. Mark Lebwohl, a Nemzeti Pszoriázis Alapítvány orvosi tagozatának elnöke.

Animáció: HáziPatika.com

Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Kapcsoldó és aktuális cikkek
Olvassa el aktuális cikkeinket
Természetes válaszok a stresszkihívásra (x)
támogatói tartalom
Stressz

Természetes válaszok a stresszkihívásra (x)Egy friss felmérés szerint a többség a stresszt a mindennapi élet olyan kikerülhetetlen velejárójának tartja, amely kézben tartható, korlátok közé szorítható.

Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

Bőrápolási kvíz

Hol érdemes bőrtesztet végezni új kozmetikum alkalmazása előtt?

Tippek

A kemény, meszes víz szárítja a bőrt, és eltömi pórusait. Tisztított lágy vizet használjon bőrápolásra. Még jobb, ha tiszta esővizet tud gyűjteni az arctisztításhoz.