Humánmeteorológia® - Orvosmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Ma, május 21., kedd

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+7, +12 °C

Maximum:
+18, +23 °C

UV sugárzás: közepes

Szél: erős DNY

4-10
Napsütéses
órák száma
Hazánkban kedden délelőtt közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, helyenként zápor, zivatar kialakulhat. Délután erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, amelyből szórványosan kell számítani záporra, zivatarra. A szél napközben eros délnyugati lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 18, 23 fok között alakul. Késő este 13, 18 fok lesz. Kedden nem érkezik front. Ciklonális mező okoz változékony időt, amelynek hatására vérnyomás-ingadozás és keringési panaszok jelentkezhetnek. A megerősödő szél erős fejfájást, nyugtalanságot és ingerlékenységet okoz. A levegő helyenként párássá válik, az asztmások légszomjat és nehézlégzést tapasztalhatnak. A közelekedést zivatarok és erős széllökések nehezítik. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A porkoncentráció alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Holnap, május 22., szerda

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+9, +14 °C

Maximum:
+17, +22 °C

UV sugárzás: közepes

Szél: erős NY

4-9
Napsütéses
órák száma
Hazánkban szerdán délelőtt pár órára kisüt a nap, de a megnövekvő felhőzetből több helyen lesz záporeső, zivatar. Délután további felhőzetnövekedésre kell számítani, az ország barmely részén kialakulhat zápor, zivatar. A szél napközben eros nyugati lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 17, 22 fok között alakul. Késő este 13, 18 fok lesz. Szerdán sem érkezik front. A párás időben gyakori panasz lesz a légszomj, a nehézlégzés és mellkasi fájdalmak is felléphetnek. Az erős szél fejfájást, nyugtalanságok és ingerlékenységet okoz. A hő-és komfortérzet ingadozik, záporok, zivatarok idején rövid idő alatt több fokot hűl a levegő. Az közlekedést zivatarok és ingerült sofőrök nehezítik. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A porkoncentráció alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Holnapután, május 23., csütörtök

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+8, +13 °C

Maximum:
+17, +22 °C

Szél: élénk ÉNY

8-11
Napsütéses
órák száma
Többfelé csökken a felhőzet és több órára kisüt a nap, de helyenként kialaulhat zápor, zivatar. A szél napközben élénk északnyugati lesz. Hajnalban 8, 13 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 17, 22 fok között alakul.

Kapcsolódó cikkek

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag