-6° - +8°
Kettős front

Humánmeteorológia® - Orvosmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Ma, január 25., szombat

Fronthatás:
Kettős front

Minimum:
-6, -1 °C

Maximum:
+1, +8 °C

UV sugárzás: gyenge

Szél: mérsékelt D

0-4
Napsütéses
órák száma
Hazánkban szombaton délelőtt tovább növekszik, vastagszik a felhőzet, keleten lehet több napsütés. Csapadék nem várható. Délután fokozatosan beborul az ég, de számottevő csapadék nem alakul ki. A szél napközben mérsékelt déli lesz. Hajnalban -6, -1 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 1, 8 fok között alakul. Késő este -2, 5 fok lesz. Szombaton kettősfront hat a szervezetre. A vérnyomásproblémák és a keringési zavarok erősödésére lehet számítani a fokozottan érzékenyek körében, emellett fejfájás és ingadozó komfortérzet is jelentkezhet. Az érzett hőmérséklet pár fokkal a mért értékek alatt alakul. A felhős időben lehangoltság jelentkezhet, és az indokoltnál fáradékonyabbak lehetünk. A légszennyezettség közepes, kissé csökken. A porkoncentráció alacsony, kissé csökken. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: Borongós idő

Holnap, január 26., vasárnap

Fronthatás:
Kettős front

Minimum:
-2, +4 °C

Maximum:
0, +8 °C

UV sugárzás: gyenge

Szél: mérsékelt ÉK

0-2
Napsütéses
órák száma
Hazánkban vasárnap délelőtt túlnyomóan borult lesz az ég. Helyenként kisebb eső előfordulhat. Délután folytatódik a borongós, fényszegény idő. Számottevő csapadék nem lesz, de helyenként kisebb eső kialakulhat. Északon ónos eső is lehet! A szél napközben mérsékelt északkeleti lesz. Hajnalban -2, 4 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 0, 8 fok között alakul. Késő este 0, 5 fok lesz. Vasárnap a frontérzékenyeket kettősfronti hatás terheli. Gyakori lehet a fejfájás és a vérnyomás-ingadozás, romolhat a légzőszervi megbetegedésekkel küzdők állapota. Az arra hajlamosak körében továbbra is jelentkezhetnek ízületi bántalmak. A szabadban a mért értékekhez képest csökken a hőérzet, alacsony lesz a komfortérzet. A légszennyezettség közepes, kissé csökken. A porkoncentráció alacsony, kissé csökken. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: Eső

Holnapután, január 27., hétfő

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
-1, +4 °C

Maximum:
+3, +8 °C

Szél: mérsékelt D

1-6
Napsütéses
órák száma
Délelőtt sok lesz felettünk a felhő. Keleten még lehet gyenge eső, máshol számottevő csapadék nem várható. Délután nyugat felől elkezd vékonyodni a felhőzet. Csapadék nem várható. A szél napközben mérsékelt déli lesz. Hajnalban -1, 4 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 3, 8 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: Ónos eső, jegesedés

Kapcsolódó cikkek

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag