Humánmeteorológia® - Orvosmeteorológia

A rovat tartalmi partnere a Meteo Klinika
Humanmeterológia szolgaltatója

Ma, április 11., vasárnap

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+3, +8 °C

Maximum:
+13, +18 °C

UV sugárzás: gyenge, közepes

Szél: erős D

2-5
Napsütéses
órák száma
Hazánkban vasárnap délelőtt nyugat felől vastagszik a felhőzet, de csapadék nem alakul ki. Délután tovább vastagszik a felhőzet, a legtöbb helyen erősen felhős, borult lesz az ég. Néhol kisebb eső előfordulhat, de számottevő csapadék nem várható. A szél napközben eros déli lesz. Hajnalban 3, 8 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 13, 18 fok között alakul. Késő este 9, 14 fok lesz. Vasárnap folytatódik a frontmentes idő, de továbbra is fokozott migrénhajlammal kell számolni, emellett figyelmetlenség és koncentrálási problémák is felléphetnek. A szeles vidékeken ingerlékenyek, nyugtalanok lehetünk. A hőérzet kissé a mért értékek alatt alakul. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, kissé növekszik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: Magas pollenkoncentráció

Holnap, április 12., hétfő

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+6, +11 °C

Maximum:
+15, +22 °C

UV sugárzás: gyenge, közepes

Szél: élénk DNY

4-7
Napsütéses
órák száma
Hazánkban hétfon délelőtt tovább csökken a felhőzet, napos időre készülhetünk. Csapadék nem lesz. Délután a napsütés mellett egyre több gomolyfelhő jelenik meg az égen, de számottevő csapadékra nem kell készülni. A szél napközben élénk délnyugati lesz. Hajnalban 6, 11 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 15, 22 fok között alakul. Késő este 11, 16 fok lesz. Hétfőn sem érkezik front, de tovább erősödhetnek a szokatlan melegre érzékenyek panaszai. Fokozódhat a fejfájás, migrén, emellett keringési panaszokat és vérnyomás-ingadozást is tapasztalhatnak az érintettek. Alvásproblémák léphetnek fel. A hőérzet a kellemes tartományban alakaul. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, kissé növekszik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: Magas pollenkoncentráció

Holnapután, április 13., kedd

Fronthatás:
Hidegfront

Minimum:
+4, +9 °C

Maximum:
+12, +17 °C

Szél: viharos ÉNY

2-3
Napsütéses
órák száma
Nyugat, északnyugat felől beborul az ég, szórványosan kell esőre, záporra, keleten néhol zivatarra számítani. A szél napközben viharos északnyugati lesz. Hajnalban 4, 9 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 12, 17 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: Viharos idő

Kapcsolódó cikkek

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag