+14° - +33°
Nincs front

Humánmeteorológia® - Orvosmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Ma, július 10., péntek

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+14, +19 °C

Maximum:
+28, +33 °C

UV sugárzás: erős

Szél: élénk D

14-15
Napsütéses
órák száma
Hazánkban pénteken délelőtt alig lesz felhő az égen, gyorsan melegszik az idő. Csapadékra nem kell készülni. Délután igazi kánikula várható szinte zavartalan napsütéssel. Csapadék nem lesz. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 14, 19 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 28, 33 fok között alakul. Késő este 20, 27 fok lesz. Pénteken nem érkezik front. A hőség miatt sokan tapasztalhatnak vérnyomáspanaszokat és fejfájást is. A tűző napon fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye, ajánlott a legmelegebb órákat árnyékos helyen tölteni. Fontos az izzadás során elvesztett folyadék pótlása. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A porkoncentráció alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: Extrém UV-sugárzás

Holnap, július 11., szombat

Fronthatás:
Hidegfront

Minimum:
+17, +22 °C

Maximum:
+29, +36 °C

UV sugárzás: erős

Szél: viharos ÉNY

4-13
Napsütéses
órák száma
Hazánkban szombaton délelőtt túlnyomórészt napos idő várható, a nyugati határvidéken növekedhet meg a felhőzet. Számottevő csapadék ekkor még nem lesz. Délután markáns hidegfront tör be az országba, a megnövekvő felhőzetből több helyen lehet zápor, zivatar. A szél napközben viharos északnyugati lesz. Hajnalban 17, 22 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 29, 36 fok között alakul. Késő este 14, 22 fok lesz. Szombaton markáns hidegfront érkezik térségünkbe. A front előtt még forróság várható, így gyakori lesz a migrén, a fáradékonyság és rosszullétek is felléphetnek. A front érkeztével fokozódnak a keringési panaszok, vérnyomás-ingadozás és erős fejfájás jelentkezhet. A viharossá fokozódó szél tovább fokozza a panaszokat. Zivatarok környezetében erősen fülledté válik a levegő, az asztmások lehetőség szerint zivatarok idején maradjanak zárt térben és pihenjenek el. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A porkoncentráció alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: Viharos idő

Holnapután, július 12., vasárnap

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+10, +15 °C

Maximum:
+20, +25 °C

Szél: erős É

12-15
Napsütéses
órák száma
Délelőtt nyugat felől felszakadozik a felhőzet és kiderül az ég, a Tiszántúlon még borult, esős marad az idő. Délután sokfelé kisüt a nap, a középső és keleti tájakon lehet több felhő az égen, a főváros térségében egy-egy zápor előfordulhat. A szél napközben eros északi lesz. Hajnalban 10, 15 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 20, 25 fok között alakul.

Kapcsolódó cikkek

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag