Humánmeteorológia® - Orvosmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Ma, július 19., péntek

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+13, +19 °C

Maximum:
+24, +29 °C

UV sugárzás: közepes, erős

Szél: mérsékelt DNY

4-9
Napsütéses
órák száma
Hazánkban pénteken délelőtt a napsütés mellett többször lesz erősen felhős az ég, helyenként záporok kialakulására kell készülni. Délután gyakran lesz erősen felhős az ég, szórványosan záporok, néhol zivatarok is előfordulnak. A szél napközben mérsékelt délnyugati lesz. Hajnalban 13, 19 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 24, 29 fok között alakul. Késő este 18, 25 fok lesz. Pénteken markáns hatásoktól mentes lesz a humánmeteorológiai helyzet, ennek ellenére többeknél jelentkezhet vérnyomás-ingadozás. A meleg, fülledt időre érzékenyek migrént és fejfájást tapasztalhatnak, illetve keringési panaszok is felléphetnek. Zivatarokban romolhat az asztmások állapota. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A porkoncentráció alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: Magas pollenkoncentráció

Holnap, július 20., szombat

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+13, +18 °C

Maximum:
+28, +33 °C

UV sugárzás: erős

Szél: élénk D

10-14
Napsütéses
órák száma
Hazánkban szombaton délelőtt az ország nagy részén napos, gyengén felhős idő várható, északkeleten a magasra törő gomolyfelhőkből záporok, zivatarok kialakulhatnak. Délután az északkeleti és keleti területeken felhős, záporokkal, zivatarokkal tarkított időre számíthatnunk, másutt sok napsütés várható kevés felhővel. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 13, 18 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 28, 33 fok között alakul. Késő este 20, 25 fok lesz. Szombaton nem érkezik front. A melegedés hatására migrén és fáradékonyság jelentkezhet és intenzív tünetekre is számítani kell. Az időnként megélénkülő szél fejfájást okoz a szélre érzékenyeknél, emellett ingerlékenység és nyugtalanság is jelentkezhet. A közlekedés során a zivatarok jelentik a fő veszélyt, az utakon fokozott figyelem javasolt. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A porkoncentráció alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: Extrém UV-sugárzás

Holnapután, július 21., vasárnap

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+15, +20 °C

Maximum:
+28, +33 °C

Szél: mérsékelt DNY

9-12
Napsütéses
órák száma
Délelőtt változóan fátyolfelhős lesz az ég, csapadékra ekkor még nincs kilátás. Délután a napos időszakok mellett gomolyfelhők képződnek, amelyből elsősorban az északi országrészben várható zápor, zivatar. A szél napközben mérsékelt délnyugati lesz. Hajnalban 15, 20 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 28, 33 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: Magas pollenkoncentráció

Kapcsolódó cikkek

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag