Humánmeteorológia® - Orvosmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Ma, szeptember 25., kedd

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+3, +8 °C

Maximum:
+11, +16 °C

UV sugárzás: gyenge, közepes

Szél: erős ÉNY

10-12
Napsütéses
órák száma
Hazánkban kedden délelőtt túlnyomóan gyengén felhős lesz az ég, az északi területeken helyenként megnövekedhet a felhőzet, egy-egy futózápor kialakulhat. Délután a több órás napsütés mellett változóan felhős lesz az ég, jelentős mennyiségű csapadékra nem kell számítani. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 3, 8 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 11, 16 fok között alakul. Késő este 5, 10 fok lesz. Kedden front nem érinti térségünket, a hűvös időben kopásos eredetű ízületi bántalmak jelentkezhetnek és fokozott megfázásveszéllyel célszerű számolni. Fontos a vastag, réteges öltözet viselése! A szeles időben fejfájás jelentkezhet, ingerlékennyé, nyugtalanná válhat. A közlekedésben veszélyes időjárási jelenség nem várható, az utakon ingerlékeny, nyugtalan sofőrökkel találkozhat. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A porkoncentráció alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Holnap, szeptember 26., szerda

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+1, +6 °C

Maximum:
+13, +18 °C

UV sugárzás: gyenge, közepes

11-12
Napsütéses
órák száma
Hazánkban szerdán délelőtt túlnyomóan derült lesz az ég, csak kevés fátyolfelhő szűrheti a napsütést. Délután derült, napos idő várható, csak kevés fátyol- és gomolyfelhő lehet az égen. Jelentős mennyiségű csapadék nem várható, a délután képződő gomolyfelhőkből egy-egy futó zápor kialakulhat. A szél napközben változó lesz. Hajnalban 1, 6 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 13, 18 fok között alakul. Késő este 6, 11 fok lesz. Szerdán fronthatás nem érvényesül, a hűvös időben ízületi bántalmak jelentkezhetnek és fokozódik a megfázásveszély. Fontos a fokozott vitaminbevitel, fogyasszon több zöldséget és gyümölcsöt. Kerülje a cukros italok fogyasztását, a teát cukor helyzett ízesítse citrommal! A közlekedésben megnövekedett gyalogos és kerékpáros forgalomra készüljön, vezessen fokozott figyelemmel! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A porkoncentráció alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Holnapután, szeptember 27., csütörtök

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
0, +5 °C

Maximum:
+14, +19 °C

Szél: mérsékelt DNY

11-12
Napsütéses
órák száma
Sok napsütésre számíthatunk, csapadék nem lesz. A szél napközben mérsékelt délnyugati lesz. Hajnalban 0, 5 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 14, 19 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: Légnyomás süllyedés

Kapcsolódó cikkek

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag