Humánmeteorológia® - Orvosmeteorológia

A rovat tartalmi partnere a Meteo Klinika
Humanmeterológia szolgaltatója

Ma, szeptember 23., csütörtök

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+2, +9 °C

Maximum:
+16, +21 °C

UV sugárzás: közepes, erős

Szél: élénk D

7-10
Napsütéses
órák száma
Hazánkban csütörtökön délelőtt a kevés felhő mellett alapvetően napos idő lesz, a ködfoltok is feloszlanak. Csapadék nem várható. Délután a napsütést időnként gomoly- és fátyolfelhők zavarják, de csapadék ezekből nem várható. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 2, 9 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 16, 21 fok között alakul. Késő este 11, 16 fok lesz. Csütörtökön nem érkezik front, de a fokozottan érzékenyeknél melegfront jellegű tünetek jelentkezhetnek. Fokozódik a migrénhajlam, emellett fáradékonyak, tompák lehetünk. Az arra hajlamosak emésztési problémákat, puffadást is tapasztalhatnak. A hőérzet javul az előző napokhoz képest. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: Légnyomás süllyedés

Holnap, szeptember 24., péntek

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+7, +12 °C

Maximum:
+18, +25 °C

UV sugárzás: közepes, erős

Szél: erős NY

3-9
Napsütéses
órák száma
Hazánkban pénteken délelőtt a napsütést fátyolfelhők szűrik, csapadék nem várható. Délután a változó mennyiségű gomoly- és fátyolfelhőzet mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk, legfeljebb elvétve alakulhat ki egy-egy zápor. A szél napközben eros nyugati lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 18, 25 fok között alakul. Késő este 13, 18 fok lesz. Pénteken nem érkezik front, azonban a szélre érzékenyek sokfelé erős fejfájást tapasztalhatnak, emellett fokozott migrénhajlammal is számolni kell. Egyeseknél vérnyomás-ingadozás is jelentkezhet, ingerlékenyek, nyugtalanok lehetünk. A szél pár fokkal csökkenti az érzett hőmérsékletet. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Holnapután, szeptember 25., szombat

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+9, +14 °C

Maximum:
+21, +26 °C

Szél: mérsékelt NY

10-12
Napsütéses
órák száma
Délelőtt a ködfoltok feloszlanak, gyengén felhős, napos idő lesz jellemző. Csapadék nem várható. Délután sok napsütésre készülhetünk, csak kevés gomoly- és fátyolfelhő jelenik meg az égen. Csapadék nem lesz. A szél napközben mérsékelt nyugati lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 21, 26 fok között alakul.

Kapcsolódó cikkek

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag