Humánmeteorológia® - Orvosmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Ma, március 22., péntek

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
-1, +4 °C

Maximum:
+13, +18 °C

UV sugárzás: gyenge, közepes

Szél: mérsékelt É

8-11
Napsütéses
órák száma
Hazánkban pénteken délelőtt jellemzően napos lesz az idő, de sokfelé szűrheti magaszintű fátyolfelhőzet a napsütést, északkeleten és a Tiszántúlon gomolyfelhők is képződhetnek. Csapadék nem várható. Délután napos időre számíthatunk, fátyol-és gomolyfelhőkkel. A szél napközben mérsékelt északi lesz. Hajnalban -1, 4 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 13, 18 fok között alakul. Késő este 6, 11 fok lesz. Pénteken nem érkezik front. A melegedés hatására melegfronti jellegű panaszok jelentkezhetnek: általános lehet a migrén, a fáradékonyság és az alvászavar. A hirtelen melegedés következetében az érzékenyek keringési panaszokat tapasztalhatnak. Az idősek és krónikus betegek lehetőség szerint kerüljék a fizikailag megterhelő tevékenységeket. A közelekedést az erős napsütés zavarhatja, de veszélyes időjárási jelenség nem várható. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A porkoncentráció alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: Magas pollenkoncentráció

Holnap, március 23., szombat

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+4, +9 °C

Maximum:
+15, +21 °C

UV sugárzás: gyenge, közepes

Szél: mérsékelt É

11-12
Napsütéses
órák száma
Hazánkban szombaton délelőtt szikrázó napsütés melegíti a levegőt, csapadékra nem kell készülni. Délután a napsütést csak kevés gomolyfelhő zavarhatja, csapadék nem lesz. A szél napközben mérsékelt északi lesz. Hajnalban 4, 9 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 15, 21 fok között alakul. Késő este 10, 15 fok lesz. Szombaton tovább tart a frontmentes időszak. A nap első felében többeknél jelentkezhetnek ízületi panaszok és fokozódik a megfázásveszély is, de a délelőtt folyamán gyorsan mérséklődnek a tünetek. A szabadban kellemes hő- és komfortérzetre számíthatunk, a napsütés pedig javítja a hangulatot és a közérzetet. Az érzékenyebbek fáradékonyságot és enyhébb migrént tapasztalhatnak, ezek a tünetek a következő napokban is jelentkezhetnek. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A porkoncentráció alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: Magas pollenkoncentráció

Holnapután, március 24., vasárnap

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+5, +10 °C

Maximum:
+16, +21 °C

Szél: élénk ÉNY

7-11
Napsütéses
órák száma
Délelőtt a sok napsütést csak kevés felhő zavarhatja, csapadék nem várható. Délután északon változóan felhős lesz az ég, ott egy-egy zápor is előfordulhat, máshol viszont folytatódik a napos, kellemes tavaszi idő. A szél napközben élénk északnyugati lesz. Hajnalban 5, 10 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 16, 21 fok között alakul.

Kapcsolódó cikkek

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag