Humánmeteorológia® - Orvosmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Ma, október 26., hétfő

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+9, +14 °C

Maximum:
+14, +20 °C

UV sugárzás: gyenge, közepes

Szél: erős DNY

5-8
Napsütéses
órák száma
Hazánkban hétfon délelőtt napos és felhős időszakok váltakoznak, egy-egy zápor előfordulhat. Délután folytatódik a változóan felhős idő, de csak kis eséllyl lehet zápor. A szél napközben eros délnyugati lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 14, 20 fok között alakul. Késő este 11, 16 fok lesz. Hétfőn frontmentes idő lesz, a kifejezetten a frontokra érzékenyek szervezete sem tud azonban pihenni, regenerálódni. A reggeli órákban többeknél felerősödhetnek a kopásos jellegű ízületi bántalmak, amik a nap folyamán mérséklődnek. A Dunántúlon és a középső tájakon sokan erős fejfájást, ingerlékenységet, nyugtalanságot tapasztalhatnak, a szél csökkenti az érzett hőmérsékletet. A légszennyezettség közepes, alig változik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: Eső

Holnap, október 27., kedd

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+5, +10 °C

Maximum:
+15, +20 °C

Szél: élénk D

1-4
Napsütéses
órák száma
A Dunántúlon várható kisebb eső, záporeső, másutt nem alakul ki csapadék. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 5, 10 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 15, 20 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: Borongós idő

Holnapután, október 28., szerda

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
+5, +10 °C

Maximum:
+13, +18 °C

Szél: mérsékelt ÉNY

3-8
Napsütéses
órák száma
Csökken a felhőzet, számottevő csapadékra nem kell készülni. A szél napközben mérsékelt északnyugati lesz. Hajnalban 5, 10 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 13, 18 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: Légnyomás emelkedés

Kapcsolódó cikkek

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag