Humánmeteorológia® - Orvosmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Ma, november 18., vasárnap

Fronthatás:
Nincs front

Minimum:
-4, +1 °C

Maximum:
+4, +9 °C

UV sugárzás: gyenge

Szél: mérsékelt É

6-9
Napsütéses
órák száma
Hazánkban vasárnap délelőtt délnyugaton helyenként több lesz a felhő, máshol szinte zavartalan napsütésre van kilátás. Csapadék nem alakul ki. Délután északon elkezdődik a felhőzet növekedése, máshol még mindig gyengén felhős, derült időre számíthatunk. Csapadék nem lesz. A szél napközben mérsékelt északi lesz. Hajnalban -4, 1 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 4, 9 fok között alakul. Késő este 1, 6 fok lesz. Vasárnap alapvetően kedvező, frontmentes idő várható, de a reggeli órákban többeknél jelentkezhet kopásos eredetű ízületi fájdalom. Ezek a panaszok napközben is megmaradhatnak egyeseknél, azonban jól felöltözve érdemes minél több időt a friss levegőn tölteni. A napsütés javítja a hangulatot és a közérzetet, és az immunrendszerre is jó hatással van. Éjszaka kettősfront érkezik, alvászavarok jelentkezhetnek. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, kissé növekszik. A légnyomás erősen süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: Légnyomás süllyedés

Holnap, november 19., hétfő

Fronthatás:
Kettős front

Minimum:
-1, +4 °C

Maximum:
+2, +7 °C

Szél: élénk ÉK

0-1
Napsütéses
órák száma
Délelőtt túlnyomóan borult lesz az ég. Elszórtan gyenge eső, illetve a hegyekben havas eső, hószállingózás előfordulhat. Délután erősen felhős, borult lesz az ég. Elszórtan gyenge eső, a magasabban fekvő tájakon hószállingózás előfordulhat. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban -1, 4 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 2, 7 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: Eső

Holnapután, november 20., kedd

Fronthatás:
Kettős front

Minimum:
-7, -2 °C

Maximum:
+3, +8 °C

Szél: mérsékelt K

0-1
Napsütéses
órák száma
Erősen felhős lesz az ég. Eleinte csak gyenge csapadék lehet, majd délutántól ismét egyre többfelé elered az eső. A szél napközben mérsékelt keleti lesz. Hajnalban -7, -2 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 3, 8 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: Eső

Kapcsolódó cikkek

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag